احتمالا در هنگام خرید حضوری و یا آنلاین دوربین مداربسته واژه WDR را زیاد شنیده باشید و در ذهنتان این سؤال پیش آمده باشد که WDR در دوربین مداربسته چیست؟ WDR مخفف “Wide Dynamic Range” است و در چهار حالت وجود دارد. که در ادامه ما به صورت کامل شما را با این فناوری و حالات آن آشنا کرده و در پایان نیز به مزایای بی نظیر این فناوری درون دوربین مداربسته میپردازیم.
همچنین دوربینها در دو نوع تحت شبکه و AHD تولید میشوند و ممکن است که این مورد را نیز از زبان فروشندگان بشنوید و برای آشنایی بیشتر تولید میشود مقاله تفاوت دوربین تحت شبکه و آنالوگ مطالعه نمایید.
WDR چیست؟ چه کاربردی دارد؟
همانطور که در بالا گفتیم WDR مخفف “Wide Dynamic Range” است و در واقع وظیفهی این فناوری درون دوربین مداربسته این است که نور را در محیطی که روشن و تیره است متعادل کند. این فناوری دارای دو تکنولوژی است تکنولوژی اول تصاویر با سرعت نور بالا و شاتر بالا ثبت میکند. پردازنده دوم نیز تصاویر را با شدت نور پایین و سرعت شاتر پایین پردازش میکند، سپس با ادغام این دو تصویر، تصویری مطلوب از محیط و سوژه ارائه میدهد.
4 حالت DWR درون مداربسته
دوربین مداربسته دارای چهار حالت WDR، L-WDR، S-WDR، D-WDR است و تمامی حالات وظیفه تنظیم نور محیط را برعهده دارند، حال در ادامه تمامی حالات را به صورت کامل بررسی میکنیم.
DWR
اولین موردی که قرار بررسی کنیم WDR است که در این حالت دوربین مداربسته به دو CCD مجهز بوده و همانطور که در مطالب پیشین اشاره کردیم از دو تکنولوژی در آن استفاده شده است و به طور سادهتر بخواهیم بگوییم تقریبا حالتی مشابه عکاسی HDR را دارد.
تکنیک عکاسی HDR یک روش چند نوردهی است که در عکاسی و فیلمبرداری استفاده میشود. با استفاده از این تکنیک، عکاسان میتوانند تصاویری با محدوده دینامیکی بالا یا HDR ایجاد کنند. این تصاویر با گرفتن و ترکیب چندین نوردهی از یک موضوع مشابه در سطوح نوردهی مختلف ایجاد میشوند.
بیایید با یک مثال این حالت را بیشتر بررسی کنیم، فرض کنید شما یک دوربین مداربسته را در یک محیطی نصب کردهاید که نور آن بسیار نامتعادل است، مثلاً یک پارکینگ زیرزمینی که در انتهای آن یک در به بیرون منتهی میشود. در این حالت، دوربین باید بتواند هم جزئیات داخل پارکینگ تاریک را و هم جزئیات خارج از در که نور زیادی دارد، به خوبی ثبت کند.
اگر دوربین شما از تکنولوژی WDR پشتیبانی کند، میتواند هر دو نوردهی را به خوبی ثبت کند و تصویری با جزئیات بالا از هر دو ناحیه ارائه دهد. در غیر این صورت، یا جزئیات داخل پارکینگ را از دست میدهید یا جزئیات خارج از در را.
L-WDR
در این نوع حالت برخلاف WDR از یک CCD استفاده شده است و در این حالت فریمهای فرد، برای ثبت جزئیات نواحی تیره سرعت Exposure را کاهش و Gamma را افزایش میدهند و این در حالی است که فریمهای زوج خلاف فریمهای فرد عمل میکنند یعنی سرعت Exposure را افزایش و Gamma را کاهش میدهند که در نتیجه دوربین میتواند جزئیات نواحی روشن تصویر را نیز بهتر ثبت کند. در نهایت این دو فریم باهم ترکیب میشوند در تصویر نهایی جزئیات روشن و تاریک محیط بسیار واضح است. مشکلی که این حالت دارد این است که منجر شده تا نرخ فریم دوربین مداربسته نصف شود.
S-WDR
این حالت کمی پیشرفتهتر بوده زیرا در آن از تکنولوژی Dual Scan CCD استفاده شده است، تکنولوژی S-DWR با توجه به تکنولوژی موجود نسبت کمی گرانتر است و نحوهی عملکرد آن به این شکل بوده که همزمان یک تصویر با Exposure بیشتر و یکی کمتر ایجاد میکند.
D-DWR
عملیات تصویربرداری در این حالت با استفاده از دستکاری دیجیتالی انجام میشود و تا حدی قادر است که کیفیت تصویر را بهتر کند ولی لازم به ذکر است که قادر به ضبط جزئیات در محیطهای خیلی تاریک و یا خیلی روشن نیست. اما با این حال نمیتوان خوبیهای آن را نادیده گرفت به دلیل آنکه منجر به کاهش نرخ فریم تصویر نشده و این امکان را فراهم میکند تا بتوان از خاصیت DIS به طور همزمان استفاده کرد.
مزایای WDR در دوربین مداربسته
احتمالا با توجه به مطالب بالا تا حدودی متوجه مزیت WDR در دوربین مداربسته شدهاید، حال اگر دوربین شما به چنین قابلیتی مجهز باشد باعث شده تا نور تصاویر شما تنظیم باشد و علاوه بر آن بتوانید اسنادی با جزئیات بالا داشته باشید. توصیه میشود در هنگام خرید حتما این مورد را از فروشنده جویا شوید. برای مشاهده دوربینهای مداربسته موجود در وبرا میتوانید به لینک فوق سر بزنید.
کلام آخر
ما در این مقاله سعی کردیم به یکی از سوالات رایج مشتریانمان یعنی WDR در دوربین مداربسته چیست؟ پاسخ دهیم، در صورت مشاوره پیش از خرید میتوانید با شماره تلفنهای موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.